Ιστολόγιο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χαροκοπίου Ιωαννίνων

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

"Ο Μητροπολίτης μας στον Εσπερινό του Αγίου Παντελεήμονος Δροσοχωρίου"


       Την ιδιαίτερη χαρά της παρουσίας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου απήλαυσε ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός του Δροσοχωρίου, κατά τη χθεσινή ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού του προστάτου του χωριού Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, αφού μετά από σαράντα ολόκληρα χρόνια χοροστάτησε Μητροπολίτης στη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος Δροσοχωρίου, από την εποχή του μακαριστού Σεραφείμ. 
        Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του έκανε αναφορά στο βίο και το έργο του Αγίου, τονίζοντας ότι η ομολογία και το μαρτύριο των σημερινών χριστιανών είναι η στάση και συμπεριφορά στη ζωντανή εικόνα του Θεού, τον άνθρωπο.   
        Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών και πλήθους πιστών. Μετά την ακολουθία ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στο Ναό από τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Τασούλα, κι αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου και των λοιπών φορέων του χωριού, παρακάθισε δι' ολίγον στο πανηγύρι στην πλατεία του χωριού. Ενώ του δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει με πολλούς πιστούς που επιθυμούσαν να λάβουν την ευλογία του και να του ευχηθούν για την εις επίσκοπον εκλογή και χειροτονία του.  







































Δεν υπάρχουν σχόλια: