Ιστολόγιο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χαροκοπίου Ιωαννίνων

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

"Δεύτερη Ιερατική Σύναξη Αρχιερατικής Περιφέρειας Συρράκου"


    Στο συνεδριακό κέντρο του ιστορικού Συρράκου πραγματοποιήθηκε σήμερα η δεύτερη Ιερατική Σύναξη της Αρχιερατικής μας Περιφέρειας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων στην εισήγηση του αναφέρθηκε στην ιερατική διακονία, την προσωπικότητα του ιερέα, την οικογενειακή και πνευματική του ζωή καθώς και στην συνειδητοποίηση του βάρους του ιερατικού του αξιώματος, τόσο στην εποχή μας όσο και στο μέλλον, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα ποικίλα αδιέξοδα του ποιμνίου του ως πνευματικός ηγέτης και πνευματικός πατέρας, έχοντας υπόψη την το τρισσούν αξίωμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

        Στη σημερινή Ιερατική Σύναξη συμμετείχαν όλοι οι εφημέριοι της Αρχιερατικής μας Περιφέρειας, παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους και το ακατάλληλο οδικό δίκτυο που σε συνδυασμό με την υπερβολική ζέστη έκαναν πιο επίπονο το ταξίδι. 
               Στη συνέχεια η ενορία Συρράκου παραχώρησε γεύμα στην πλατεία του χωρίου υπό τη σκιά του υπεραιωνόβιου πλατάνου που δημιουργούσε μια ευχάριστη και δροσερή ατμόσφαιρα. 
              Τέλος, ο Σεβασμιώτατος  ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθησαν στη σύναξη, ζητώντας επιπλέον από τους πατέρες να παρατείνουν την ιερατική τους διακονία όσα χρόνια περισσότερα θα το επιτρέψει η υγεία και η ηλικία τους  για να διατηρηθούν οι λίγες οργανικές θέσεις που εξυπηρετούν τις δεκατέσσερις ενορίες της Αρχιερατικής μας Περιφέρειας.
   










Δεν υπάρχουν σχόλια: