Ιστολόγιο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χαροκοπίου Ιωαννίνων

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

"Η αγιογράφηση του Ναού μας συνεχίζεται"


    Με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η αγιογράφηση του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χαροκοπίου. Δεδομένης της παρούσης οικονομικής συγκυρίας, η οποία έχει επηρεάσει τα μέγιστα κάθε πολίτη, η δαπανηρή δραστηριότητα της αγιογραφήσεως του Ναού μας συνεχίζεται με απροσδόκητα μεγάλη ανταπόκριση από τους ενορίτες του Χαροκοπίου, οι οποίοι από το υστέρημά τους προσφέρουν την πολύτιμη αρωγή τους στο σπουδαίο αυτό εγχείρημα της Ενορίας μας. Χθες κιόλας τοποθετήθηκαν δύο ακόμη μορφές Αγίων, ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Τρύφων και ο άγιος Νεομάρτυς Γεώργιος. Η πλευρά αυτή όπου τοποθετήθηκαν οι συγκεκριμένοι Άγιοι θα ολοκληρωθεί σε λίγο χρονικό διάστημα με την τοποθέτηση της μορφής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, αφού όμως πρώτα πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες εργασίες αντικατάστασης του ηλεκτρολογικού πίνακα του ναού, ο οποίος διακόπτει τη συνέχεια των τοιχογραφιών. 
     Σειρά προς το παρόν έχουν οι μορφές δέκα Αγίων γυναικών (Θέκλα, Βαρβάρα, Αναστασία, Αικατερίνη, Κυριακή, Μαρίνα, Παρασκευή, Φωτεινή, Ελισάβετ και Ειρήνη), οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να αγιογραφούνται και θα τοποθετηθούν προοδευτικά στο εγγύς μέλλον. 
     Για την όλη εξέλιξη των εργασιών οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους ενορίτες μας για την ανταπόκρισή και ενίσχυση τους στο έργο του Ναού μας, τόσο την οικονομική με τη μορφή δωρεών για την αγιογράφηση του, όσο και την ηθική με την συμπαράσταση και υποστήριξή τους.   










Δεν υπάρχουν σχόλια: