Ιστολόγιο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χαροκοπίου Ιωαννίνων

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

"Εν σκηναίς δικαίων..."

 
 
 
        Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέσθηκε χθες Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Ιερέως π. Δημητρίου Γακηλάζου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κράψης.

        Της ακολουθίας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. νικηφόρος Μανάδης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, πνευματικό πατέρα του μακαριστού Ιερέως.
           Μήνυμα για την κοίμηση του αειμνήστου ιερέως απέστειλε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων εκπροσωπήθηκε υπό του Αιδεσιμοτάτου Αρχιερατικού Επιτρόπου Περιφέρειας Συρράκου π. Λάμπρου Αρλέτου.
           Επιπλέον, εκπροσωπώντας τους φορείς του χωριού, επικηδείους  λόγους εξεφώνησαν: ο εκ Κράψης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Αλεξίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Κράψης κ Αθανάσιος Καντζέλης και εκ μέρους των Βαξιωτών ο κ. Στέφανος Μπούτσικος.
          Στην ακολουθία προσήλθε και έλαβε μέρος ο πολυσέβαστος Κραψίτης, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κοσμάς Σιώζος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Στομίου Κονίτσης καθώς επίσης ο αδελφός της Ιεράς Μονής Μολυβδοσκεπάστου Κονίτσης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αρσένιος και πολλοί ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Συρράκου και άλλοι, προσφιλής του μακαριστού ιερέως συλλειτουργοί.
           Το ιερό λείψανο ετάφη στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κράψης, σε τόπο προ πολλού επιλεγμένο αλλά και προετοιμασμένο από τον μακαριστό π. Δημήτριο, ώστε και μετά την κοίμηση του το σώμα του να παραμείνει πλησίον του Θυσιαστήριο του Αγίου Νικολάου, στο οποίο υπηρέτησε με περισσή λευιτική αγάπη.
 
Δημητρίου Ιερέως αιωνία η μνήμη!    
 












 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: