Ιστολόγιο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χαροκοπίου Ιωαννίνων

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

"Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Χαροκόπι"




       Με σύναξη των κατοίκων των πέντε οικισμών της πρώην Κοινότητος Πετροβουνίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της το Χαροκόπι η υποδοχή του νέου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου. Σε μια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ορόσημο για την Ενορία Χαροκοπίου, καθώς φέτος συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου, η συμμετοχή των πιστών ήταν αθρόα. Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας κήρυξε το Θείο Λόγο, ενώ εκ μέρους όλων των Πετροβουνιωτών προσφώνησε το Σεβασμιώτατο ο κ. Αλέξανδρος Ε. Γκορτζής Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, τέως Σχολικός Σύμβουλος Α/βάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων ευχαρίστησε τον προσφωνήσαντα αυτόν αλλά και όλους τους παρευρισκομένους δεχόμενος τα δώρα των χωριών του Πετροβουνίου (μια εικόνα αντίγραφο της εφεστίου ιεράς εικόνος του ναού, το βιβλίο "Πετροβούνι Ιωαννίνων", εκδόσεις του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χαροκοπίου και τοπικά προϊόντα προερχόμενα από τα χωριά του ορεινού όγκου της πρώην Κοινότητος Πετροβουνίου),  ενώ εξήρε την ευλάβεια των κατοίκων και την αγάπη προς τη λειτουργική ζωή και τον καλλωπισμό του Ιερού Ναού.
     Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν: ο εκ Χαροκοπίου αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών κ. Γεώργιος Βίνης, ο εκ Πετροβουνίου αντιδήμαρχος του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων κ. Στάυρος Γκορτζής, ο εκ Χαροκοπίου τέως Δήμαρχος Τζουμέρκων κ. Άγγελος Βάσιος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Κουτσελιού κ. Χρήστος Δόσης και οι πρόεδροι των πέντε Τοπικών Κοινοτήτων του χωριού.
        Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος οι ιερείς και οι επίσημοι κεράστηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ναού, όπου είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για αρκετή ώρα με το Σεβασμιώτατο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό.     










































Δεν υπάρχουν σχόλια: