Ιστολόγιο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χαροκοπίου Ιωαννίνων

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

"Επίσκεψη του Ιωαννίνων στην ιστορική Κράψη"


     Την ιστορική Κοινότητα Κράψης επισκέφθηκε χθες Σάββατο 18 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και του ιερού μνημοσύνου του εκ Κράψης καταγομένου Οικουμενικού Πατριάρχου Ιωάσαφ Β΄ του Μεγαλοπρεπούς και των λοιπών κεκοιμημένων Κραψιτών, κατά το άτυπο ψυχοσάββατο που εκ παραδόσεως τηρείται την ημέρα αυτή στον ορεινό όγκο της Πίνδου. 
Η ενορία Κράψης εκπροσωπηθείσα υπό του εκ Κράψης Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νικολάου Αλεξίου υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο προσφωνώντας τον κατάλληλα και προσφέροντάς του μία ξυλόγλυπτη κασέλα και τοπικά προϊόντα. Μετά του Σεβασμιωτάτου συλλειτούργησαν: ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος, Ηγούμενος της εν Ερατύρα Σιατίστης Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου, ο εφημέριος Χαροκοπίου Αιδεσιμότατος ιερεύς π. Παύλος Βασιλείου, ο εφημέριος Ανατολικής Κράψης Αιδεσιμότατος ιερεύς π. Κωνσταντίνος Παπαηλίας, εν παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο γεραρός εφημέριος Κράψης Αιδεσιμότατος ιερεύς π. Δημήτριος Γακηλάζος, ο Αιδεσιμότατος ιερεύς π. Δημοσθένης Γκόγκος και ο εκ Κράψης Αιδεσιμότατος ιερεύς π. Σπυρίδων Κωστανάσιος. Την ξεχωριστή αυτή ημέρα τίμησαν με την παρουσία τους την Κράψη: ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.  κ. Τρίτος, ο εκ Κράψης Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου κ. Τρομπούμης, ο εκ Κράψης πρώην Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Ζαρμπαλάς, η εκ Κράψης Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μητροκώστα και ο εκ Κράψης απόδημος Μέγας Ευεργέτης του Ιστορικού Πατριαρχικού Καθιδρύματος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κράψης κ. Ευάγγελος Κατζέλης. 
     Μετά τη Θεία Λειτουργία κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν προς την πλατεία του εκατονταετούς κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου (Αρρένων) Κράψης όπου υπό τους ήχος των παραδοσιακών οργάνων το χορευτικό της Αδελφότητος Κραψιτών Ιωαννίνων χόρεψε προς τιμήν του Μητροπολίτου Ιωαννίνων. 
   Τέλος, στο Σεβασμιώτατο και τους λοιπούς επισήμους η ενορία Κράψης παρέθεσε γεύμα στην πλατεία "Στέπενη".          












































Δεν υπάρχουν σχόλια: