Ιστολόγιο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χαροκοπίου Ιωαννίνων

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

"Τοιοῦτος γὰρ ἡμῖν ἔπρεπεν ἀρχιερεύς"



      Μια νέα και λαμπρή ημέρα ανέτειλε για την τοπική Εκκλησία των Ιωαννίνων, άμα τη ελεύσει και τη ενθρονίσει του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου. Δεν είναι τυχαία η "εξ εώας" άφιξη του Σεβασμιωτάτου στην Επαρχία του, έφερε μαζί του το αείζωον και ανέσπερον φως, το απορρέον εκ της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας.  Από την πρώτη κιόλας ημέρα της Ποιμαντορίας του στην ιστορική Μητρόπολή μας έδειξε δείγματα γραφής και σημεία της ποιμαντικής του διακονίας. 
      Σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε για πρώτη φορά στην έδρα της Μητροπόλεώς του και ακολούθως στο Μητροπολιτικό Μέγαρο εδέχθη τις ευχές όλων των παρισταμένων. Το απόγευμα της ιδίας (7 μ.μ.) μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου "εις Κοπάνους" πόλεως Ιωαννίνων όπου τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του αειδήμου προκατόχου του, προσκύνησε τα ιερά λείψανα που βρίσκονται στο Ναό και ξεναγήθηκε στους χώρους του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια στις 8 μ.μ. παρευρέθη στο Ιερό Προσκύνημα Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου στη Πλατεία Πάργης, όπου και τέλεσε ιερά Παράκληση.
       Αύριο Τρίτη, ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχιμανδρείου πόλεως Ιωαννίνων. Την Τετάρτη θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αγοράς. Την Πέμπτη στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης. Την Παρασκευή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου. Το Σάββατο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μετσόβου και την Κυριακή στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Νήσου Ιωαννίνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: