Ιστολόγιο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χαροκοπίου Ιωαννίνων

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

" Εν αναμονή της ελεύσεως του νέου Μητροπολίτου Ιωαννίνων"


   Μετά από 57 ολόκληρα χρόνια η Ιστορική Ιερά Μητρόπολις Ιωαννίνων και η θρυλική πόλη των Ιωαννίνων θα ζήσει το ξεχωριστό γεγονός της ελεύσεως, υποδοχής και ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου. Εν αναμονή λοιπόν της ενθρονίσεως η πόλη των Ιωαννίνων και οι Ναοί πραγματοποιούν τις τελευταίες προετοιμασίες. 
      Ο Σεβασμιώτατος θα έρθει στην επαρχία του από τα ανατολικά της όρια (μέσω της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων) όπου στην περιοχή του Μαλακασίου θα τον υποδεχθούν εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως ο Πανοσιολογιώτος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Καχριμάνης και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Στις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα αφηχθεί στην πόλη των Ιωαννίνων όπου στην κεντρική πλατεία θα τον υποδεχθούν οι τοπικές αρχές και το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας των Ιωαννίνων. Κατόπιν, με πομπή θα κατευθυνθεί στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό όπου θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνισή του.
        Τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014 ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην έδρα της επαρχίας του, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.      











Δεν υπάρχουν σχόλια: