Ιστολόγιο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χαροκοπίου Ιωαννίνων

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

"Συμπληρώθηκε ένας μήνας αρχιερατείας του Μητροπολίτου Ιωαννίνων"


    Συμπληρώθηκε κιόλας ένας μήνας θεοφιλούς αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, έχοντας ήδη σκιαγραφηθεί το λαμπρό μέλλον της Ιεράς μας Μητρόπολης από την πνευματική διακονία, τη λειτουργική ζωή και τις ποιμαντικές επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου. Την ποιμαντική δραστηριότητα του Μητροπολίτου Ιωαννίνων παρακολουθούν εξ αρχής και τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία αρθρογραφούν σχετικά: 

   Συμπληρώθηκε ένας μήνας από την ενθρόνιση του Μητροπολίτου Μάξιμου στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων. Ένας μήνας με πλούσια ποιμαντική και πνευματική δραστηριότητα, που αποτελεί πρόκριμα για τη μελλοντική πορεία της Μητροπόλεως.
       Θείες Λειτουργίες, παρακλητικοί κανόνες στην Υπεραγία Θεοτόκο, εσπερινοί, ιερατικές συνάξεις κατά αρχιερατικές περιφέρειες, επισκέψεις και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Μητροπόλεως, επικοινωνία με το λαό και τόνωση του φρονήματός του, συζητήσεις με τους νέους σε καφετέριες, αλλά και άλλες ποικίλες δραστηριότητες είναι ο θετικός απολογισμός ενός μηνός αρχιερατείας.
    Η αποδοχή του νέου Μητροπολίτου από το ποίμνιο εντυπωσιακή. Όπου πήγε έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων από τους κατοίκους, οι οποίοι έσπευδαν να τον γνωρίσουν και να πάρουν την ευχή του.
  Ο Μητροπολίτης Μάξιμος αποδεικνύεται ένας πολυτάλαντος άνθρωπος. Υποδειγματικός και βιωματικός εκκλησιαστικός λειτουργός, άριστος εκτελεστής της πατρώας βυζαντινής μουσικός, δόκιμος κήρυξ του θείου λόγου, που γνωρίζει να προσαρμόζει την ομιλία του ανάλογα με το μορφωτικό επίπεδο του εκκλησιάσματος, έμπειρος και διακριτικός στα ποιμαντικά και διοικητικά του καθήκοντα, έχει ήδη κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση του Ηπειρωτικού λαού.
    Όλα δείχνουν ότι κάτι διαφορετικό κινείται στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων. Ένας νέος άνεμος αναδημιουργίας πνέει, με πρώτη προτεραιότητα τον επανευαγγελισμό των πιστών, την επιμόρφωση του κλήρου, την αναδιοργάνωση του μοναχισμού, τα ποιμαντικά ανοίγματα στα νοσοκομεία, στις φυλακές και στον εκπαιδευτικό χώρο. 
      Ευχή στο νέο Μητροπολίτη να έχει υγεία και δύναμη για να συνεχίσει απρόσκοπτα το μεγαλόπνοο ποιμαντικό του έργο, που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς
(http://www.proinoslogos.gr/epikairotita)

Δεν υπάρχουν σχόλια: