Ιστολόγιο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χαροκοπίου Ιωαννίνων

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

"Επιτυχής η φετινή πανήγυρη"


        

     Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε η εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου Ζωοδόχου Πηγής στο Χαροκόπι χθες 25 Απριλίου 2014. Το πρωί τελέσθηκε ο Πασχάλιος Όρθρος και στη συνέχεια Ιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου  Αρχιμανδρίτου π. Δημητρίου Αργυρού 
και συλλειτουργούντων του Αιδεσιμοτάτου Οικονόμου π. Κωνσταντίνου Ξαξίρη και του Αιδεσιμοτάτου Εφημερίου μας π. Παύλου Βασιλείου. Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε η εκπρόσωπος της VIII Μεραρχίας Πεζικού Ηπείρου "Κατσιμήτρος" Λοχαγός Υγειονομικού κ. Γεωργία Κολτσίδα, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πλατάνου, τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαροκοπίου, καθώς και τα χορευτικά του τμήματα με το χοροδιδάσκαλό τους σε παράταξη μετά σημαίας θυμίζοντας το άλλοτε εν λειτουργία Δημοτικό Σχολείο. Με την παρουσία του επίσης μας τίμησε ο εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Ιεροψάλτης κ. Αρσένιος Σκούλικας. 

   


Ο π. Δημήτριος κήρυξε το θείο λόγο "επί τη Διακαινησίμω Εβδομάδι", την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και τόνισε τη σημασίας τους για τη ζωή μας. Μετά τη Θεία Λειτουργία κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στο προαύλιο του Ναού όπου σε προευπρεπισμένο τετραπόδιο τελέσθηκε η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού. 



    Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπως όριζε το έθος, τελέσθηκε ο Εσπερινός και στη συνέχεια στο προαύλιο του Ναού τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαροκοπίου παρουσίασαν χορούς του τόπου μας. 



      Έπειτα, με τους ιερείς επί κεφαλής πραγματοποιήθηκαν οι Κύκλες. Πολλοί ήταν αυτοί που γέμισαν τα πεζούλια της πλατείας ενώ την όλη προσπάθεια κάλυψε ο Τηλεοπτικός Σταθμός ΗΠΕΙΡΟΣ TV1, του συγχωριανού μας κ. Κωνσταντίνου Αθ. Γεωργούλα.




   Πλέον, με μεγάλη ικανοποίηση απολαμβάνουν τα αποτελέσματα της φετινής πανηγύρεως της Ενορίας μας οι διοργανωτές, Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου και Πολιτιστικός Σύλλογος Χαροκοπίου,  αλλά και όλοι όσοι παρευρέθησαν χθες στο Χαροκόπι για να γιορτάσουν μαζί μας. Ύστερα από μια δεκαετία και πλέον απραξίας, σε σχέση με το ένδοξο παρελθόν του εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής, η πανήγυρη του 2014 ελπίζουμε να είναι η καλή αρχή ενός ακόμη καλύτερου μέλλοντος για το χωριό μας!


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: