Ιστολόγιο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χαροκοπίου Ιωαννίνων

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

"Έργα χειρών βεβήλων"

      



    Φθάσαμε σε σημείο απόλυτης εκτροπής των ηθών μας! Όταν αντικρίζει κανείς αποτελέσματα βέβηλων χειρών θλίβεται πραγματικά. 
      Ο λόγος για τα εικονιζόμενα γεγονότα. Τον τελευταίο καιρό, τα εικονίσματα που ευλαβής συνήθεια του λαού μας ανόρθωσε κατά μήκος της επαρχιακής οδού Δροσοχωρίου - Δρίσκου (Βάξιας)  υπέστησαν πολλαπλές καταστροφές από ανθρώπους που αποδεικνύεται ότι είναι κενοί μέσα τους, και προσπαθούν να διοχετεύσουν το μίσος τους για το Θεό ή ότι σχετίζεται με Αυτόν, σπάζοντας και καταστρέφοντας τα εικονίσματα που συναντούν μπροστά τους.

    Είπαν πολλοί ότι η βεβήλωση των εικονισμάτων ήταν αποτέλεσμα επίθεσης αρκούδας, στην αναζήτηση λαδιού για να ικανοποιήσει την πείνα της. Κι όμως σε κανένα από το εικονίσματα που καταστράφηκαν δεν λείπει το λαδάκι που χρησιμοποιείται για το καντήλι. Ακόμη και στο εικόνισμα που βρίσκεται πεσμένο πλέον καταγής το δοχείο με το λαδάκι βρίσκεται ακόμη μέσα.

            Ποιος είναι άραγε αυτός που ξεσπάει την οργή του πάνω σε αποτυπώματα της πίστης απλών ανθρώπων. Φυσικά δε ζητάει κανείς ούτε τον εντοπισμό, ούτε την καταδίκη του! Το μόνο που θα έπρεπε να γίνει είναι μια έμπρακτη συγγνώμη, η αποκατάσταση των εικονισμάτων.
      Ας ευχηθούμε ότι δεν θα ξαναδούμε άλλες τέτοιες εικόνες στο μέλλον, δεδομένου ότι πέρυσι που εκλάπη το σήμαντρο του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Δρίσκου, επανήλθε ύστερα από λίγους μήνες με την ευγενική παρότρυνση του π. Νικολάου "όποιος το πήρε να το επιστρέψει στην Παναγία μόνος του χωρίς να τον δει κανείς, είναι συχωρεμένος"! 








Δεν υπάρχουν σχόλια: