Ιστολόγιο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χαροκοπίου Ιωαννίνων

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

"Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή εκδρομή της Ενορίας μας"





     Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποίησε η Ενορία μας σήμερα Σάββατο 24 Μαΐου 2014 στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Οι ενορίτες μας είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν μια πληθώρα Αγίων Λειψάνων που φυλάσσονται στο Σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μονής, ενώ περιηγήθηκαν στους υπόλοιπους χώρους που βρίσκονται εκτός αβάτου.   


    Στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στο γειτονικό Λιτόχωρο όπου και γευμάτισαν όλοι. Κατά την επιστροφή έγινε μια μικρή στάση στην πόλη της Βέροιας για λίγα λεπτά δροσερής ανάπαυσης και ενός απαραίτητου καφέ.


          Καθ΄οδόν οι ενορίτες μας πληροφορήθηκαν το βίο του Αγίου Διονυσίου και το ιστορικό της παλαιάς και της νέας Μονής, ενώ ανακοινώθηκαν οι δραστηριότητες της Ενορίας για το προσεχές διάστημα και ορίστηκε ο προορισμός της επόμενης εκδρομής για τον μήνα Ιούνιο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σύσσωμο το λεωφορείο τραγουδούσε τα υπέροχα τραγούδια του χωριού μας ως πρόβα για τις επερχόμενες "Κύκλες".  


      Τη διαδρομή έκανε όπως πάντα ευχάριστη η ευγενική κίνηση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής να διανέμει δεκατιανό,κεράσματα και νερό κ.α. σε όλους τους ταξιδιώτες.















Δεν υπάρχουν σχόλια: