Ιστολόγιο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χαροκοπίου Ιωαννίνων

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

"Η Ενάτη της Αποδόσεως του Πάσχα στο Χαροκόπι"




Όπως είθισται πριν το Μεγάλο Εσπερινό της Αναλήψεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού τελείται η Θ΄ (ενάτη) Ώρα της Αποδόσεως του Πάσχα στο Νάρθηκα του Ναού και στη συνέχεια αφού γίνει η προσκύνηση της εικόνας της Αναστάσεως, κλήρος και λαός εισέρχονται στο Ναό για την τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού.


    Οι λίγοι παρευρισκόμενοι, άνδρες και γυναίκες, της Ενορίας μας παρακολούθησαν και φέτος την ιδιαίτερη αυτή λειτουργική πράξη της Εκκλησίας μας με σκοπό να προσκυνήσουν την εικόνα της Αναστάσεως και να ανταλλάξουν για τελευταία φορά τη νικητήρια φράση "Χριστός Ανέστη".


    Στη συνέχεια με κάθε επισημότητα τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αναλήψεως στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χαροκοπίου, επανήλθαν "όπου ην το πρότερον" ο Σταυρός του Όρθρου της Μ. Παρασκευής και ο Επιτάφιος, μέχρι την επόμενη Μ.Εβδομάδα και το Πάσχα, καθώς επίσης λίγο νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί τα νικητήρια σύμβολα της Αναστάσεως (βάγια) από το δάπεδο του Ναού, οι αναστάσιμες κορδέλες, ενώ έκλεισαν έπειτα από σαράντα ημέρες και τα βημόθυρα της Ωραίας Πύλης.   


Χρόνια Πολλά και του χρόνου!


Δεν υπάρχουν σχόλια: