Ιστολόγιο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χαροκοπίου Ιωαννίνων

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Θεοφάνεια του 2014 στο Χαροκόπι.

     
Με κάθε λαμπρότητα, όπως απαιτείται άλλωστε, εορτάστηκε και φέτος η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Ενορία Χαροκοπίου. Στο κάλεσμα του γνώριμου ήχου της λαγαρής καμπάνας του χωριού ανταποκρίθηκαν οι Χαροκοπίτες και οι Πλατανιώτες το πρωί της 6ης Ιανουαρίου 2014 και προσήλθαν με τα αγιασματάριά τους στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, για να συμμετάσχουν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και να λάβουν το Μεγάλο Αγιασμό.
         Αφού τελέσθηκε ο Όρθρος, χωρίς να παραληφθεί τίποτε, ακολούθησε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου κατά την οποία κηρύχθηκε ο Θείος Λόγος και εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός, οι χριστιανοί "ευσχημόνως και κατά τάξιν" προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό και αγιάστηκαν από τον εφημέριο π. Παύλο Βασιλείου, και εξερχόμενοι έλαβαν τα αγιασματάριά τους με τον Αγιασμό, ώστε να ράντησουν ό,τι δεν πρόλαβε ο παπάς την ημέρα του Σταυρού, τους κήπους, τα μαντριά, τα κοπάδια και τα αυτοκίνητά τους. 

Ενώ τέλος, "σηκώθηκε" το ύψωμα που είχαν φέρει οι εορτάζοντες.
      Είναι γεγονός ότι η προσέλευση των χωριανών ήταν αθρόα, ενώ όπως και στην Πρωτοχρονιά, πολλοί ήταν οι νέοι διαφόρων ηλικιών που συμμετείχαν στον εορτασμό των Θεοφανείων όχι μόνο με την παρουσία τους, αλλά και συμμετέχοντας στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: