Ιστολόγιο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χαροκοπίου Ιωαννίνων

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Η "Μάχη" της Ακρόπολης: Χριστιανοί εναντίον Ειδωλολατρών.


Γράφει ο Δημήτριος Β. Χήτος


          Καιρός να μελετήσουμε ξανά την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Όχι, αυτή που διδαχθήκαμε στα σχολεία μας, αλλά τα γεγονότα όπως συνέβησαν στην "πραγματικότητα"! 
      Ο λόγος για το αξεπέραστο μνημείο της κλασικής εποχής του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών, τον Ναό αφιερωμένο στην Αθηνά Παρθένο. Το θαυμάσιο αυτό δημιούργημα των προγόνων μας που στέκει εκεί για 2.500 χρόνια, και κάνει κάθε Έλληνα και κάθε άνθρωπο επί γης υπερήφανο, έχει συνδεθεί άρρηκτα με την πόλη των Αθηνών    σε σημείο ώστε να είναι το έμβλημά της, δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να φανταστεί αυτή την πόλη χωρίς τον Παρθενώνα.
       Κι ενώ όλοι αισθανόμαστε δέος και θαυμασμό αντικρίζοντας το μεγαλόπρεπο μνημείο της φυλής μας, και μπορούμε να περιηγηθούμε πλέον στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης παρατηρώντας ενδελεχώς τα εκθέματά του, πληροφορούμαστε από την ψηφιακή αναδρομή στην ιστορία του Παρθενώνα, που έχει δημιουργήσει για το σκοπό αυτό το Υπουργείο Πολιτισμού, ότι τη μεγαλύτερη καταστροφή του μνημείου την προκάλεσε ένα "νέο βαρβαρικό φύλο" που λέγονται "Χριστιανοί"!
       Σύμφωνα λοιπόν με την προαναφερθείσα ψηφιακή παρουσίαση με την "κάθοδο" των Χριστιανών έλαβε χώρα στον Ιερό Βράχο μια ασύλληπτη καταστροφική επίθεση εναντίον του μνημείου του Παρθενώνα. Οι Χριστιανοί μεθυσμένοι  από καταστροφικότητα επιτέθηκαν στο μνημείο, και τί έκαναν οι βάρβαροι! μετέτρεψαν τον Παρθενώνα σε χριστιανικό ναό, αλλά πώς; προκαλώντας του ανεπανόρθωτες ζημιές... 
      Παρακολουθώντας, λοιπόν, αυτό το φρικτό θέαμα άρχισα να θέτω στον εαυτό μου διάφορα ερωτήματα. "Καλά, οι Αθηναίοι δεν είχαν αφιερώσει ένα βωμό "τω αγνώστω θεώ" από τον οποίο κινούμενος ο Απόστολος Παύλος έκανε την ομιλία του στον Άρειο Πάγο;" " Αυτοί οι Αθηναίοι δεν ήταν που ειρωνεύτηκαν το κήρυγμα του Απ. Παύλου λέγοντας "ακουσόμεθά σου πάλιν περί τούτου" για να τον αποφύγουν;". "Οι ίδιοι Αθηναίοι δεν αυτοί που μπολιάστηκαν σιγά σιγά από το χριστιανικό κήρυγμα ώστε να βαπτισθούν σταδιακά μέσα στην πάροδο των χρόνων, μέχρι το 438 μ.Χ. όπου συνέβησαν τα γεγονότα που εξετάζουμε;". Οι ίδιοι πάλι Αθηναίοι δεν είναι αυτοί που μετέτρεψαν τον Παρθενώνα σε χριστιανικό ναό για τις λατρευτικές τους ανάγκες, καθώς ήταν πλέον όλοι χριστιανοί;". 
          Γιατί λοιπόν, στην ψηφιακή παρουσίαση του Υπουργείου Πολιτισμού για τον Παρθενώνα οι "Χριστιανοί" παρουσιάζονται σαν ένα βαρβαρικό φύλο που ήθελε μόνο "να κλέψη και θύση και απολέση" ;". 
                   Το χριστιανικό ήθος δεν καλλιεργεί τέτοιου είδους συμπεριφορές. Η μετατροπή του Παρθενώνα σε χριστιανικό ναό ήταν μια φυσική εξέλιξη. Σε περίπτωση που κάποιο χριστιανικό χωριό απομακρυνόταν σταδιακά σε βάθος χρόνου, για διάφορους λόγους, από την πίστη του στον Τριαδικό Θεό και ασπαζόταν π.χ. το Ισλάμ, ποια θα ήταν η κίνησή τους για την εξεύρεση του τόπου λατρείας; Μα φυσικά θα μετέτρεπαν τον χριστιανικό ναό σε μουσουλμανικό τέμενος, αφού δεν θα υπήρχε πλέον χριστιανός στο χωρίο! Ε, αυτό δε συνέβη και με τον Παρθενώνα; Ήταν φυσική εξέλιξη όπως προείπα. Ο χριστιανισμός δεν είναι βανδαλισμός! Όπως, λέει και ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών π. Γεώργιος Μεταλληνός στο έργο του Τουρκοκρατία " Ο Ελληνισμός, στην ένωσή του με το Χριστιανισμό, δεν αλλοτριώθηκε, αλλά ολοκληρώθηκε".
              Όλα αυτά προκύπτουν βέβαια, από την μανιώδη προσπάθεια κάποιων που επιθυμούν να αποχριστιανικοποιηθεί ο λαός μας! Προσπαθούμε να αποβάλλουμε κάθε τι που θυμίζει Χριστό μέσα μας· το στήσαμε απέναντί μας και μελετάμε τρόπους, μεθόδους και τεχνικές να του "βγάλουμε" τα μάτια. Δεν θέλει πολλή σκέψη ώστε να καταλάβει κανείς πως οι μεγαλύτερες καταστροφές του εν λόγω μνημείου ήταν οι εξής: το 267 μ.Χ. όταν οι Έρουλοι κατέστρεψαν την πόλη των Αθηνών και τον Παρθενώνα. Το 1687 μ.Χ. όταν οι Εννετοί βομβάρδισαν τον Παρθενώνα, προκαλώντας σχεδόν την ισοπέδωσή του. Και τέλος, το 1802 μ.Χ. όταν ο Λόρδος Έλγιν αποτελείωσε την καταστροφή του μνημείου με την επαίσχυντη κλοπή των γλυπτών του Παρθενώνα.
    Αν ο χριστιανικός ναός του Παρθενώνα δεν είχε μετατραπεί σε τζαμί, και τελικά καταστραφεί από τους Εννετούς, σήμερα θα ήταν διατηρητέο μνημείο! Αν ήταν και διακοσμημένος με ψηφιδωτά δε θα μπορούσαμε να τον λειτοργίσουμε κιόλας... Όπως συνέβη με τη Μονή Οσίου Λουκά Βιωτίας μέχρι πριν λίγα χρόνια, την Παρηγορήτισσα της Άρτας, τη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης κ.α. πολλά μνημεία. 
       Το σίγουρο πάντως είναι πως αν υπήρχε η Αρχαιολογική Υπηρεσία την εποχή που οι "Χριστιανοί" κατέστρεψαν τον Παρθενώνα, τότε δεν θα μας απασχολούσε το θέμα αυτό σήμερα· καθώς απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση επί των μνημείων... 

Παρακολουθείστε το επίμαχο βίντεο:  




Δεν υπάρχουν σχόλια: